Oldalak

2013. május 5., vasárnap

Nógrádi Ökologika 4.


Alap építés Rimócon


Egy korábbi alkalommal ötleteket gyűjtöttük a gyerekektől arról, hogy mit volna jó a kertbe közösen építeni. A színpad, nyársaló, focipálya és medence mellett számos színes ötlet került napvilágra. Kezdetben azért döntöttünk egy színpadot határoló térfal építése mellett, mivel a sárfal rakás technológiája lázba hozta a fiatal felnőtteket és arra gondoltunk, hogy így alkalom nyílna ennek a kipróbálására. Viszont az építés szervezése közben kiderült, hogy az eredetileg tervezett színpadot határoló térfal túl nagy falat elsőre - engedélyeztetni kellett volna -, ezért végül egy szabadtéri tűzhely építése mellett döntöttünk.


Az alaphoz szükséges bontott beton- és tégladarabokat a község építési hulladék lerakójából szereztük, az összeépítéshez szükséges sarat pedig egy bedőlt pince feletti egykori vályogház anyagából. A szállításban önzetlen segítséget kaptunk egy helyi vállalkozótól, Szabó Vilmostól – köszönjük! Másnap Nagy Vilmos nagylóci kőműves vezetésével nekiláttunk az alapépítésnek, melyben két helyi fiatal, Csemer Zoltán és Oláh József mellett az Egyesek Ifjúsági Egyesület hat önkéntese vett részt. A szabálytalan betondarabokat egyenletes magasságú sorokba kellett rakni, illetve kisebb darabokkal egymáshoz ékelni, hogy tartós alapot kapjunk belőle. A lábazat téglasorainak felrakása, szintén sár kötőanyaggal már könnyedébben ment. A munka egyre több embert vonzott, a nap végére egy törött kezű spanyol önkéntes lány, Aida is beállt félkézzel falazni..
A padok és az asztal anyaga a lábazat felett rakott sárfal lesz, melyet ezen a hétvégén építünk Gáspár János vezetésével.
A programról bővebb fotóanyag a Nógrádi Ökologika facebook oldalon található.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.